+31 6 30711153 info@geutjeshoren.nl
Selecteer een pagina

Accessoires

TV oplossing

Er zijn veel accessoires verkrijgbaar voor mensen met gehoorverlies. Een aantal hiervan wordt volledig of deels vergoed. Dit is afhankelijk van de mate van gehoorverlies. De meest voorkomende accessoires zijn oplossingen om de televisie of radio beter te verstaan. Tegenwoordig kan het geluid heel goed rechtstreeks naar de hoortoestellen worden gestreamd. De traditionele ringleiding komt tegenwoordig minder vaak voor, maar is nog steeds leverbaar. Voor mensen zonder hoortoestellen bestaan er andere oplossingen, zoals bijvoorbeeld een kinbeugel of koptelefoon om de televisie of radio beter te verstaan.

Veiligheid en bereikbaarheid

Het horen van een deurbel of een wekker kan, ondanks de hoortoestellen, nog erg lastig zijn. Om de deurbel en de wekker wel op te kunnen merken, bestaat er een wek-en waarschuwingssysteem. Door een flitslamp in de woonkamer te plaatsen, kunt u dan zien dat de deurbel gaat. Als de wekker gaat, wordt u wakker gemaakt d.m.v. een trilschijf onder uw kussen. Dit systeem is ook aan te sluiten op de daar speciaal voor bedoelde rookmelder. Hierdoor bent u in geval van brand direct gewaarschuwd door de flitslampen in de woonkamer en de trilschijf van de wekker. Uw zorgverzekeraar kan u hiervoor een vergoeding verstrekken, indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet. De voorwaarden zijn per zorgverzekeraar anders. Hierover zal ik u persoonlijk informeren wat voor u van toepassing is.

Solo-apparatuur

Soms is het horen op afstand en in een rumoerige omgeving ontzettend belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen die op school een leraar moeten kunnen verstaan in een grote klas. Solo-apparatuur wordt ook toegepast om vergaderingen beter te kunnen verstaan. Solo-apparatuur bestaat veelal uit microfoons en ontvangers die het geluid vanuit de spreker draadloos overbrengen naar de ontvanger. Hierdoor kunt u weer meedoen in een rumoerige omgeving. Onder de juiste voorwaarden is er een vergoeding mogelijk, maar dat zal individueel bekeken moeten worden, want dit hangt af van de gebruiksreden en van uw zorgverzekeraar.
Externe microfoon:
Op sommige hoortoestellen kunt u een externe microfoon aansluiten die rechtstreeks streamt met de hoortoestellen. Tijdens vergaderingen of bij gezelschappen kunt u deze op tafel leggen om de spreker beter te verstaan. Doordat deze microfoon richtingsgevoelig is, zal de spreker die voor de microfoon zit, het best te verstaan zijn. Deze microfoon kunt u ook bij een luidspreker neerleggen om die beter te verstaa. Soms is het ook mogelijk om deze op de geluidsbron aan te sluiten, zodat het geluid rechtstreeks naar uw hoortoestellen wordt gezonden.

Afstandsbediening

Als u de behoefte heeft om het geluid te regelen dan kan de bediening van een hoortoestel door de kleine afmeting wat lastig zijn. Hiervoor is een afstandsbediening verkrijgbaar, zodat u makkelijk het volume harder en zachter kunt zetten of van programma kunt wisselen.